Teksti ja kuvat Mikki Shikeben

Kävimme tilalla syksyllä 2021. Paikka oli aivan mahtava. Yllä olevassa kuvassa on 2000 vuotta vanha oliivipuu, jonka juurella normaalisti nautitaan lounasta. Nyt kuitenkin sattui niin, että olimme liikkeellä sateisena päivänä, joten poikkeuksellisesti lounas oli sisätiloissa. Ja Algarvessa kun ollaan, niin loppuiltapäivästä paistoi jo aurinko.

Alkupaloiksi saimme tuorejuustoa, maustettuja porkkanan siivuja, oliiveja, leipää, tonnikalakikhernesalaattia ja algarvelaista papusalaattia, josta ei ihan tarkkaan tiennyt, mitä kaikkea siinä oli, mutta kaikki maistui NIIN hyvältä. Lisäksi tilkka tilan valkoviiniä, jonka maku oli tasan tarkkaan suunniteltu yhteensopivaksi ruokien kanssa.
Seuraavaksi tarjoiltiin lämpimiä turskapaistoksia. Olin luvannut, että ainakin maistan kaikkea, mitä eteeni kannetaan, joten pitihän niitäkin maistaa, vaikken alkuunkaan ole turskan ystävä. Mutta nämä paistokset olivatkin niin hyviä, että söin niitä kaksi! Ja turskan kanssa tarjoiltiin tilkka roseviiniä, parempaa en ole ikinä maistanut.
Pääruoaksi pöytään tuotiin keitettyä riisihernelisuketta aivan mahtavan makuisten porsaanlihasuikaleiden kanssa sekä tuoresalaattia. Joka ikinen kimpale tuli syötyä. Sekä liharuoan kanssa tietenkin punaviiniä.
Jälkiruoaksi tarjottiin tyypillistä portugalilaista appelsiinitorttua, jollaista olen ennenkin maistanut, mutta tämä oli paljon parempaa kuin aiemmin syömäni. Lisäksi erilaista punaviiniä kuin lihan kanssa. Se sai appelsiinitortun ihan sulamaan suussa. Kyllä olivat kaikki maut todella tarkkaan suunniteltu yhteensopiviksi.Pääruoaksi pöytään tuotiin keitettyä riisihernelisuketta aivan mahtavan makuisten porsaanlihasuikaleiden kanssa sekä tuoresalaattia. Joka ikinen kimpale tuli syötyä. Sekä liharuoan kanssa tietenkin punaviiniä.
Lounasta nautittiin kaksi tuntia, minkä jälkeen käytiin kävelemässä pieni lenkki viinitilalla. Meitä opastanut mies kertoi, että kesäisin, kun töitä on kaikkein eniten, on todella vaikeaa saada tilalle tarpeeksi työvoimaa. Lisäksi isoa haittaa aiheuttavat jänikset, jotka kaivelevat kolojaan joka paikkaan. Traktorin kuljettajan on kuulemma oltava todella tarkkana, ettei aja jänisten koloihin ja saa koko traktoria kaatumaan kumoon.

Tilalla on myös hotellihuoneita sekä kokonaisia huoneistoja, joihin voi tutustua tilan sivustolla.
