Golf

Ajankohtaista

Talvikauden 2017-2018 golf-toiminta on ollut vilkasta ja kilpailuihin ilmoittautuneita on ollut enemmän kuin kentiltä on saatu lähtöaikoja kisoja varten. Tilanne helpottunee kuitenkin vasta parin vuoden kuluttua, kun kenttien suunnitellut laajennukset pääsevät vauhtiin.

Talvikauden 2018-2019 kuukausikisat aloitamme lokakuun 21. päivä Alton golf-kentällä. Tarkemmat tiedot päivitetään Kilpailut-osioon.

Pestana on vaihtanut marraskuun kisakentän Gramachosta Vale da Pintaan.

Algarven golfarit löytyvät myös facebookista. Facebook-sivulla jäsenet voivat helposti ja nopeasti välittää golfiin liittyvää tietoa toisilleen esim. kenttien kunnosta, tarjouksista ja pelikaveritoiveita.

Algarven golfarien toimikunta

Max Nyman
sähköposti: algarven.golfarit@gmail.com
Puh: (+351) 962 083 664

Pelaaminen

Toimikunta pyrkii neuvottelemaan jäsenille tarkoitetut erillissopimukset seuraaville golf-kentille:

Dom Pedro Golf, http://www.dompedrogolf.com.

Pestana Golf, http://www.pestanagolf.com/en/.

Penina Golf, http://www.penina.com/.

Kenttäkohtaiset sopimukset ja ohjeet löytyvät seuran jäsensivuilta ja lähetetään email-postituslistaan ilmoittautuneille golfareille. Sopimuksista voi myös kysyä Maxilta.

Satunnaisesti pelaaville tai lyhyitä ajanjaksoja Algarvessa viettäville golfareille on paikallisen golf-seuran jäsenyys hyvä vaihtoehto. Vilamouran golf-seuran jäsenille on tarjolla edulliset green feet Oceanico Golfin kentillä sekä mahdollisuus osallistua ko. seuran vilkkaaseen toimintaan. http://www.clubegolfevilamoura.com/

Eri golf-yhteisöt, kuten www.golfforgreys.com tarjoavat jäsenilleen mahdollisuuden pelata ja kilpailla kohtuulisin eduin.

http://www.portugalgolfmembership.com/ tarjoaa jäsenyyden myötä erilaisia etuja golfareille.

Algarven golfkentät

Seuraavan linkin takaa löytyy melko kattavasti Algarven golfkentät ja perustietoineen ja hintoineen. http://www.algarvegolf.net/

Algarven golf-kenttien omilta nettisivuilta voi myös löytää mielenkiintoisia tarjouksia pelaamista ja kilpailuja varten.

Algarven golfkaupat

http://www.nevadabobs.pt/

http://floridagolf.pt/

Golf-opetus

http://www.robcheneygolf.com/

http://www.playbettergolf-algarve.com/Lessons.html

Kilpailut

Alustava talvikauden 2018-2019 kuukausikilpailujen ohjelma:

Kilpailukutsut

Marraskuun kuukausikilpailu Vale da Pintassa 20.11.2018 klo 9:00.

Pelimuotona on sovellettu joukkue-Scramble (myös tunnettu nimellä Seattle Shamble tai Brambles). Joukkue muodostuu neljästä pelaajasta. Joukkueiden yhteistasoitukset pyritään pitämään mahdollisimman tasaisina, joten järjestäjä muodostaa joukkueet. Lisäpelinä on vielä henkilökohtainen pistebogey. Normaalista poiketen kuitenkin niin, että kaikki pelaajat saavat laskea hyödykseen vain 3/4 pelitasoituksestaan molemmissa pelimuodoissa. Tarkemmat peliohjeet ilmoitetaan lähtölistan julkaisun yhteydessä.

Vieraspelaajan (guest) green fee on 55 euroa. CNIG-kortin alennus ei ole käytettävissä tässä kisassa. Greenfee on ilmainen Pestanan pelioikeuden omistajille. Pelimaksuna kerätään osallistujilta 3,- euroa palkintokuluja varten.
Kolme parasta joukkuetta palkitaan sekä lähimmäksi lippua lyönyt pelaaja. Muut arvokkaat golf-suoritukset ja -tulokset kunniamainitaan.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja tarvittaessa listaa jatketaan muutamalla varapaikalla viime hetken peruutusten ja pyydettyjen lisäpaikkojen varalta. Seuran jäsenillä on etuoikeus osallistumiseen, mutta jäsenten vieraat pääsevät mukaan, mikäli tilaa on. (Ei-jäseneltä peritään 5,- euron kilpailumaksu)

Ilmoittaudu viimeistään 15.11.2018 ilmoittautumislomakkeella. Peruutukset ja mahdolliset ongelmatilanteet sähköpostiin algarven.golfkisat@gmail.com. Tervetuloa!

Vila Sol Golf-turnauksen pelipäivät syyskaudella 2018 ovat:

  • Tiistaina 13. marraskuuta 2018 klo 8.15-9.36, tee 19 + 1
  • Tiistaina 4. Joulukuuta 2018 klo 9.00-10.21, tee 1 + 10

Vila Sol Golf-turnauksen pelipäivät kevätkaudella 2019 ovat:

  • Tammikuu: tiistaina 22.1.2019 alkaen klo 9.54
  • Helmikuu: tiistaina 19.2.2019 alkaen klo 8.15
  • Maaliskuu: tiistaina 12.3.2019 alkaen klo 12.09
  • Huhtikuu: torstaina 11.4.2019 alkaen klo 8.15
  • Vila Sol turneen päättäjäislounas perjantaina 12.4.2019

Tarkemmat tiedot löytyvät Vesterisen Jorman kotisivuilta. http://www.kolumbus.fi/algarvensuomiseura

Kilpailutulokset

Lokakuun 2018 kuukausikilpailun tulokset.

Huhtikuun 2018 kuukausikilpailu peruttiin huonon sään takia.

Maaliskuun 2018 Algarven Suomi-seuran mestaruuskilpailun tulokset.

Helmikuun 2018 kuukausikilpailu tulokset. 

Tammikuun 2018 kuukausikilpailun tulokset.

Huhtikuun 2017 mestaruusikilpailun tulokset

Maaliskuun 2016 mestaruuskilpailun tulokset.

Kilpailumääräykset ja ohjeet

Yleistä

Algarven golfarien kilpailuissa ei osallistujia ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Kilpailut ovat tarkoitettu ensisijaisesti Algarven Suomiseuran jäsenille, mutta ulkopuolisille (esim. jäsenten vieraat) annetaan mahdollisuus osallistua 5 euron lisämaksusta, mikäli maksimi osanottajamäärä ei tule ilmoittautumisajan puitteissa täyteen. Mestaruuskilpailun sijoitukset jaetaan vain seuran jäsenille.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjä ja kyseessä olevan kentän paikallissääntöjä. https://golf.fi/pelaajalle/saannot/

Tuloskortit

Kilpailijoiden toivotaan laskevan itse tuloksensa valmiiksi. Tämä koskee sekä bruttotulosta (mikäli kaikki reiät pelattu loppuun) että tasoituksellista tulosta (lp tai pb).

Mikäli kilpailukentän tulospalvelu soveltuu käytettyyn pelimuotoon, niin tulospalvelun tulos on määräävä. Kilpailun järjestäjä järjestää korvaavan tulospalvelun (self service), mikäli kentän palvelu ei ole käytettävissä.

Tasoitukset

Pelaaja vastaa aina itse tasoituksestaan. Algarven golfarit ei ylläpidä kenenkään tasoitusta.
Mestaruuskilpailussa hyväksytään palkintosijoille voimassaoleva EGA-tasoitus
Tuloslaskennassa hyväksytään korkeimmaksi tasoitukseksi 36.0 tasoituksen antama slope-tasoitus.

Lyöntipaikka

Miehet pelaavat keltaisilta, naiset punaisilta ellei kilpailukutsussa ole toisin mainittu.

Muut kilpailutoimikunnan määräykset:

– etäisyyysmittarin käyttö on sallittu
– auton käyttö on sallittu

Jos tulee este, pelaajan on aina muistettava ilmoittaa peruutuksesta. 

Toistuva laiminlyönti saattaa johtaa jäähyaitioon. Green fee maksetaan pääsääntöisesti caddiemasterille ja muut maksut (palkinnot yms) ennen kilpailua kilpailun johtajalle (vain käteinen). Pelaajan tulee itse varata mahdollinen auto kentältä etukäteen. Autot ja vuokrakärryt maksetaan aina caddiemasterille. Kilpailupaikalle on saavuttava 15 minuuttia ennen ensimmäistä lähtöaikaa kilpailuinfoa varten. Jos pelaaja myöhästyy, hänen paikkansa annetaan pois, jos paikan päällä joku on jonottamassa mukaanpääsyä.

Yhteydenotot

sähköposti: algarve.suomi@sapo.pt

puh: (+351) 967 520 976

Osoite

Rua do Quinta do Bispo, Edifício Crisfer, Loja 2 R/C, 8500-729 Portimão. Sisäänkäynti kadun Avenida 25 Abril puolelta.