Tuntematon sotilas musiikkinäytelmä 12/2023

TEATTERI SUOMELAN ESITTÄMÄ TUNTEMATON SOTILAS NÄYTELMÄ HERÄÄ UUDELLA TAVALLA ELOON MYÖS ALGARVESSA!

Väinö Linnan romaaniin perustuvan Tuntematon sotilas on tarina suomalaisista sotilaista jatkosodassa, se kuvaa sotilaiden elämää, ystävyyttä ja selviytymistä sekä heidän henkilökohtaisia kamppailujaan sodan keskellä.

Uusien ohjaajien myötä Teatteri Suomelan esittämä Tuntematon sotilas -näytelmä herää uudella tavalla eloon.

Paavo Ässämäki ja Klaus Riste lupaavat, että uusien kohtausten myötä Tuntematon sotilas -näytelmä on entistä vaikuttavampi.  Siinä on uusia kohtauksia ja lauluja. Myös uusia näyttelijöitä on mukana, mm. Pekka Räty esittää sotamies Honkajokea, Pekka tunnetaan parhaiten Simpauttajan Imppana, mutta myös Tuntemattoman Honkajokea hän näytellyt Lahden kaupunginteatterissa 5 vuotta.

Se on koskettava ja sydäntä lämmittävä teatterikokemus, jossa näyttelijät eivät pelkää tunkeutua hahmojensa syvimpään olemukseen. Heidän välittämänsä tunteet ja taitava ilmaisunsa takaavat, että yleisö pääsee aidosti eläytymään hahmojen kohtaloihin.

Näytelmä vie katsojat matkalle suomen historian ytimeen, sen henkeäsalpaava ja monitahoinen tunnelma herättää tunteita ja tarjoaa pohdittavaa niin sotahistoriasta kiinnostuneille kuin laajemmalle yleisölle. Esityksen pituus n. 1,5 tuntia.

Käsikirjoitus: Paavo Ässämäki

Ohjaus: Paavo Ässämäki ja Klaus Riste

Näyttelijöiden määrä 27

Pääroolit: Luutnantti Lammio: Mika Hostila, Vänrikki Koskela: Jarno Kinnunen,Alikersantti Rokka: Paavo Ässämäki, Alikersatti Lehto: Ville Rannila, Kersantti Hietanen: Iiro Rannema,

Vääpeli Mäkilä ja Sotamies Vanhala: Klaus Riste, Sotamies Rahikainen: Risto Taskinen, sotamies Honkajoki: Pekka Räty

 

Esitykset:

Hotel Palmeras, Espanja-Sali 3.12. klo 17

Teatteri Suomela lähtee Portugalin suomalaisille esittämään Tuntemattoman sotilaan , esitys järjestetään yhdessä Algarven Suomi-Kerhon kanssa

Portugali 12.12. klo 16, Portimão, Algarve Casino hotel

Lippujen hinta 20 €/henkilö

Ennakkomyyntipaikat Fuengirolassa: Suomela, Sunloma, Ole-lehti, Q-baari, Ewalds, Uusi Refla

Ennakkomyyntipaikat Algarvessa: Portimãossa Algarven Suomi-Seuran toimisto ja Veikko Pyysalo, Quarteirassa Jyri Uimonen, Lagosissa ja seuran retkillä Terttu Katila.

 

Lisätiedot: Paavo Ässämäki +358 400 733656

 

Juliste

Käsiohjelma

 

Date

12 12 2023