Tavira tutuksi!

Perjantaina 28.10. suunta on Algarven itäosaan “Sotaventoon”. Tämä osa on vähemmän rakennettu, rannat ovat pitkät ja matalat, sisämaassa kylien elämä vielä verkkaisaa. Ajaessamme Olhãon kalastajakaupungin läpi näemme Ria Formosan upeata luonnonsuojelualuetta, lounaspaikkamme sijaitsee Pedras d’ El Rein kylässä hienojen maisemien laguunialueella. Taviran viehättävään kaupunkiin tutustumme jalkaisin oppaamme Eivorin johdolla.

Lähdemme yhteisellä bussilla Lagosista aamulla klo 9:00. Tilausbussi pysähtyy Alvorissa, Praia da Rochalla ja Quarteirassa, josta oppaamme Eivor Nyman nousee kyytiin.

Ajamme Olhãon kalastajakaupungin läpi. Bussista käsin näemme kauppahallit, satamat ja kalasäilyketehtaat. Olhão on Ria Formosan luonnonsuojelualueen keskusta. Alue on yksi Euroopan tärkeimmistä kosteikoista. Horisontissa näkyy Rian saaria.

Matka jatkuu vanhaa tietä Taviraan, johon saavumme ennen puoltapäivää.

Taviran viehättävä kaupungin läpi virtaa Gilão-joki. Monen sillan vuoksi kaupunki on saanut lisänimen “Algarven Venetsia”. Vanhimman sillan perusta on roomalaisten ajoilta. Maurien perintöä on osia kaupungin muurista. Portugalin ollessa merten herra, Tavira oli rikas satama- ja kauppakaupunki. Perustettiin lukuisia luostareita, kirkkoja ja kappeleita. Asuttiin eleganteissa palatseissa ja kartanoissa. Tänä päivänä Tavirassakin turismi hitaasti nostaa päätään. Kiinteistöt siirtyy ulkomaalaisten käsiin. Tavira on Unescolta nimetty Välimeren ruokavalion kaupungiksi.

Tavirassa kävelemme bussista keskiaukiolle, joen tuntumassa. Omaa aikaa n. puoli tuntia. Sitten lähdemme yhdessä kävellen tutustumaan keskustaan ja Vanhaan kaupunkiin, noin puoleksitoista tunniksi. Käymme Misericórdia-kirkossa, joka on Algarven paras renessanssityylinen kirkko. Kaupunginmuurilta on näköalaa yli kaupungin, vuoriston, laguunialueen Atlantille saakka.

Huom! Vanhassa kaupungissa kävellessä on sekä nousua että laskua.

Roomalaisten perustamaa siltaa pitkin katsomme kaupunkia toiselta puolelta jokea. Kävely päättyy bussille. Onkin jo lounasaika. Ajetaan rantatietä Santa Luziaan, kuulu mustekaloistaan. Kylä elää mustekalanpyynnistä, suolan tuotannosta ja matkailijoista. Meno on rentoa, luonto aina lähellä. Ravintolamme sijaitsee viehättävässä Pedras d’ El Rein lomakylässä, runsaan kasvillisuuden keskellä. Muutaman askeleen päässä on Ria Formosan laguunialue.

Ohjelmatäyteisen päivän jälkeen lähdemme paluumatkalle n. klo 15:30. Tilausbussi pysähtyy saapumisjärjestyksessä Quarteira – Praia da Rocha – Alvor – Lagos.

OSALLISTUJIA  otetaan enintään 48. Etusija on seuran jäsenillä, mutta ei-jäsenet ovat tervetulleita  pienestä lisämaksusta, jos tilaa riittää.

BUSSIKULJETUS

 • Hinta on 12,00 € seuran jäsenille, 20 € ei-jäsenille
 • Kuljetus maksetaan keskiviikkoon 26.11.2022 mennessä seuran pankkitilille (tilitiedot alla)
 • Bussikuljetuksen tarkka aikataulu lähetetään osallistujille sähköpostilla torstaiaamuna 27.11.

KIRKON SISÄÄNPÄÄSYMAKSU

Opas kerää paikan päällä 1,50 € sisäänpääsymaksun. Varaa tasaraha mukaan.

LOUNAS

 • Restaurante D’el Rei
 • Hinta 27,50 €. Kukin maksaa lounaansa suoraan ravintolalle.

Lounas sisältää:

 • alkupalat
 • keitto
 • kala- tai liharuoka valinnan mukaan (kalafilee mantelikastikkeella, vihannekset, uuniperuna tai kalkkunapihvi sienikastikkeella, vihannekset, riisi)
 • jälkiruoka
 • ruokajuomat (vesi- ja virvoitusjuomat, puna- tai valkoviini, olut
 • kahvi tai tee

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita haluatko kala- vai liharuuan sekä kerro mahdollisista ruokarajoitteista.

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET keskiviikkoon 26.10.2022 klo 16:00 mennessä Algarven Suomi-Seuran nettisivuilta www.algarvensuomiseura.fi löytyvän Tapahtumakalenterin sähköisen lomakkeen kautta. Ilmoittautuminen vahvistetaan torstaina 27.10. lähetettävällä sähköpostiviestillä, jossa lisäksi bussin aikataulu.

LISÄTIETOJA seuran toimistosta puh. ( 351) 282 483 191 (aukioloaikoina ma, ti, to klo 10:00-16:00) tai sähköpostilla algarve.suomi@sapo.pt

PANKKIYHTEYS

Banco Millennium BCP

IBAN:PT50 0033 0000 000 7828 7828 05             BIC/SWIFT: BCPCOMPT

Maksun saaja: Associacao Finlandesa no Algarve

Viesti: Maksajien nimet

HUOM! Pankkitilille maksetaan vain bussikuljetus. Muut maksut suoritetaan käteisellä paikan päällä.

Tavira 28.10.22 ilmoittautuminen

Date

28 10 2022
Expired!

Time

09:00 - 18:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *