Retki Espanjan ihmeisiin ja luontoon

Retki Espanjan ihmeisiin ja luontoon 8. – 10.11.2023 

Alustava syysretken ohjelma alla. Ilmoita kiinnostuitko, ja tee pikaisesti alustava ilmoittautuminen tekstin lopussa olevaan sähköpostiosoitteeseen. Alustavat ilmoittautumiset ovat tärkeitä, jotta voimme edetä matkan järjestelyissä ja tehdä varaukset ajoissa.

Historiaa, kivi-, kasvi- ja eläinkuntaa, henkeäsalpaavia maisemia, kiinnostavia valokuvauskohteita. Erityisesti patikoitsijat, valokuvaajat ja luonnon ystävät tulevat nauttimaan tästä matkasta. Muutamat retkikohteet sisältävät paljon kävelyä ja hitusen rohkeuttakin vaativia osuuksia, mutta halutessa pärjää vähemmälläkin reippailulla.

Kukonlaulun aikaan Lagosista lähtevä bussi pysähtyy tarvittaessa Portimãossa, Quarteirassa, Farossa ja jossakin Espanjan rajan lähellä olevassa kaupungissa. Takaisin tullessa samat pysähdykset eri järjestyksessä.

Espanjassa suuntaamme ensin Huelvaan Triguerosin kylään, jossa syömme lounaan. On vielä epäselvää, pääsemmekö katsomaan Triguerosin 5000 vuoden takaisia Dolmen de Soto rituaalihautoja, sillä aukioloaikoja ei ole vielä ilmoitettu. Sieltä matka jatkuu maurien El Tajon rotkon reunalle rakentamaan maisemallisesti erikoiseen Rondan kaupunkiin, johon tutustutaan omatoimisesti kävellen tai oppaan kanssa. Illallispaikan voitte valita itse monista erilaisista ravintoloista. Ensimmäinen yöpyminen on Rondan vanhassa kaupungissa sijaitsevassa kolmen tähden hotellissa.

Ronda                                            Caminito del Rey                  Lobo Park

                          

Aikaisin aamulla lähdemme Caminito del Reyta kohti Ardalesin kautta, josta poimimme mukaan suomenkielisen oppaamme Janetin. Aikaisemmin maailman vaarallisin kävelyreitti on nykyään turvallinen, mutta korkeuserot ja huimaavat maisemat ovat ennallaan. Upea 7,5 km:n mittainen reitti kulkee vuoren seinään tehtyjä kaiteilla varustettuja polkuja pitkin jopa 100 metrin korkeudessa. Janetin opastama kierros kestää vajaat kolme tuntia. Ne, jotka eivät lähde kävelemään, ajavat matkanjohtaja Leilan kanssa bussilla reitin päätepisteelle eteläiselle sisäänkäynnille odottelemaan muuta joukkoa ja ihailemaan maisemia. Sen jälkeen maistuukin lounas lähiravintolassa. Sieltä bussi lähtee kohti Antequeraa, jossa tutustumme oppaan johdolla susien suojelualueeseen, Lobo Parkiin. Sen jälkeen suuntaamme bussin nokan kohti Antequeran neljän tähden hotellia, jossa syömme yhteisen illallisen.

Jardin Botanico                                 El Torcal

                 

 

Seuraavana aamuna lähdetään taas ajoissa liikenteeseen, kohteena erikoinen El Torcal, Unescon maailmanperintökohde. Horisontaaliset kalkkikivimuodostumat, monoliitit, ovat syntyneet noin 144 miljoonaa vuotta sitten. Voi valita yhden tai kahden kilometrin pituisen luontopolun tai asettua nauttimaan näkymistä lukuisilla näköalatasanteilla. Matka jatkuu Casa Rabonelaan, kaktuspuistoon, Jardin Botanico, jossa näemme yli 2200 eri kaktus- ja mehikasvilajia. Yhteinen lounas syödään puiston ravintolassa. Sitten onkin edessä kotimatka.

Matka järjestetään yhteistyössä portugalilaisen matkatoimiston Top Atlânticon kanssa. Matkanjohtajana toimii seuramme jäsen Leila Nurmikivi, joka työskenteli aikoinaan matkatoimistossa ryhmämatkojen järjestäjänä ja matkanjohtajana. Leila asui kolme talvea Alozainassa lähellä retkikohteitamme ja tuntee ne hyvin sekä puhuu espanjaa. Matkaohjelman olemme suunnitelleet yhdessä.

Bussiin mahtuu 45 henkeä, mutta Caminito del Reyn opastetulle kierrokselle voi osallistua turvallisuussyistä vain 30 henkilöä, samasta syystä on olemassa myös säävaraus. Caminito del Rey on valtavan suosittu, ja liput myydään nopeasti loppuun. Tämän vuoksi joudumme ostamaan liput jo kesän aikana, samoin hotellit pitää varata ajoissa.

Matkan hintaan sisältyy bussikuljetus koko matkan ajan, kaksi hotelliyöpymistä aamiaisineen, kolme lounasta, yksi illallinen, sekä pääsyliput ja opastukset. Hinta on kahden hengen huoneessa 375 €/henkilö ja yhden hengen huoneessa 435 €. Nämä hinnat edellyttävät 30 hengen osallistumista. Varausmaksu, 50 €, tullaan laskuttamaan kesän aikana, jotta varmistetaan hotellivaraukset. Matkan loppuhinta tulee maksettavaksi 1.10.2023.

Jotta voimme edetä matkan järjestelyissä ja tehdä varaukset ajoissa, pyydämme teitä mahdollisimman pian ilmoittamaan kiinnostuksenne ja alustavan ilmoittautumisen Terttu Katilan sähköpostiin (terttu.katila@helsinki.fi).

Terttu Katila