Monchiquen kastanjaretki

MONCHIQUEN KASTANJARETKI 20.11.2023

Taas on kastanjoiden aika! Lähdetään joukolla kaikkien aikojen suosituimmaksi tapahtumaksi muodostuneelle Monchiquen kastanjaretkelle. Matkalla näemme sekä kastanja- että medronhopuita,  perille päästyämme pääsemme tutustumaan mitä kaikkea herkkua niistä syntyy!

Ohjelma on vanhojen perinteiden mukainen: ajamme suoraan Fóian huipulle, jossa upeiden maisemien ihailun lisäksi voi tehdä hyviä ostoksia artesaanimyymälässä tai isommassa putiikissa, jossa myös on paikallisia käsitöitä ja keramiikkaa, nahkatöitä sekä matkamuistoja. Fóialla tuulee, joten varaa mukaan lämmintä ja tuulenpitävää vaatetusta.

Matkalla vuorelta alaspäin pysähdymme tutustumaan medronhon valmistamiseen. Tehtaalta voi hankkia flunssan estolääkityksen, pullon medronho-pontikkaa ja purkin hunajaa tai ”naisten medronhoa”, melosaa, jossa molemmat lääkkeet on sekoitettu maistuvan makeaksi.

Pääkohteemme on Restaurante Jardim das Oliveiras, jossa nautimme mahtavan lounaan: alkupalat, keitto, pääruoka ja jälkiruoka, joissa kaikissa on kastanjoita! Lopuksi ravintolan ystävällinen isäntä sytyttää pihalle nuotion, jossa paahdetut kastanjat huuhdomme alas punaviinillä.

Kaikki reissun maksut käteisellä!

Bussimatka

Klo 9:35            Lähtö Lagosin bussiasemalta

Klo 10:00          Alvor

Klo 10:10          Portimão, Praia da Rocha

Klo 10:25          Portimão, rautatieasema. Juna idästä saapuu klo 10:20

Klo 11:30          Saapuminen Fóialle

Klo 12:15          Lähtö medronhotehtaalle

Klo 13:15          Lähtö lounaalle

Klo 16:00          Lähtö paluumatkalle

Klo 17:00          Lagos, rautatieasema. Juna itään lähtee klo 17:20

Klo 17:25          Alvor

Klo 17:35          Portimão, Praia da Rocha

Suosittelemme Algarven itäosasta tuleville junamatkaa Portimãoon. Juna lähtee Farosta klo 9:02, Loulésta klo 9:19, (paikallisjuna pysähtyy useilla pysäkeillä, aikataulu liitteenä. Yli 65-vuotiaille 50% alennus junalipun hinnasta) saapuu klo 10:20 Portimãoon, retkibussi noutaa rautatieasemalta tulijat.

Bussimatkan hinta

Matkalle voi osallistua 25 – 49 henkilöä. Bussin hinta riippuu lähtijöiden määrästä, joka on tällä hetkellä 10 euroa. Hinta ei-jäsenille 25 €. Maksu kerätään bussiin noustessa.

Lounaan hinta on 30 euroa, johon kuuluu alkupalat, keitto, pääruoka, jälkiruoka ja ruokajuomat sekä nuotiolla paahdetut kastanjat. Lounaan maksaa jokainen itse.

Menu

Leipä, voi, sardiinipatee, oliivit

Syksyinen salaatti, sieniä ja kastanjoita

Kurpitsa-kastanjakeitto

Villisikaa kastanjoiden kera

Kastanjamousse

Kahvi ja portviini

Matkanjohtajana toimii Terttu Katila, jolta voi kysyä lisätietoja: terttu.katila@helsinki.fi

Puh. +358 505 578 956

Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella viimeistään 13.11.

Retki on tarkoitettu ensisijaisesti Algarven Suomi-Seuran jäsenille, mutta maksamalla bussimatkasta ei-jäsenien hinnan 25 euroa pääsee mukaan kaikki halukkaat.

Tervetuloa viettämään hauskaa päivää hienoissa maisemissa ja hyvässä seurassa!

Date

20 11 2023
Expired!

Time

09:00 - 17:30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *