Algarven Suomi-Seura

Associação Finlandesa no Algarve

Aktiviteetit

Tule aktiivisesti mukaan yhteisiin harrastuksiin!

Algarven Suomi-Seura ja vapaaehtoiset vetäjät järjestävät viikoittain erilaisia kerhoja ja tapaamisia. Alla on ajankohtaiset tiedot aktiviteeteista. Seuratkaa tiedotuksia Finfosta ja Facebookista.

Teemanamme kerhotoiminnassa on Yhdessä: suunnitellaan yhdessä, toimitaan yhdessä, ollaan yhdessä! Jaa tietämyksesi muille, voit olla varma, että vuorovaikutuksessa saat myös itse paljon! Etsimme juuri sinua, jolla on tietoa ja taitoa, uusien aktiviteettien vetäjäksi tai ainakin kokoonkutsujaksi. Kerro halukkuudestasi ryhtyä ryhmän vetäjäksi ottamalla yhteyttä toimistoon sähköpostilla: geral@algarvensuomiseura.fi 

Seuran Portimãon toimistolla pidettävät kerhot on tarkoitettu vain seuran jäsenille.

Araden uimarit

Pieni joukko suomalaisia on alkanut uida ”kellua” Rochalla aallonmurtajan luona Arade-joen puolella. Olemme  uineet kolme kertaa viikossa.

Meillä on myös WhatsApp -ryhmä.

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Pirkko Liekoon

 • sähköpostilla pirkko.lieko@gmail.com

• puh. +358 5050 21124

Portimãon pyöräilijät

Suomalaisporukka käy pyöräilemässä Portimãosta lähtien keskiviikkoisin tai muuna sovittuna päivänä.

Tule mukaan leppoisan pyöräilyn ja mukavan yhdessä olon merkeissä!

Kysy lisätietoja:

• sähköpostilla pirkko.lieko@gmail.com
• puh. +358 5050 21124
• liity WhatsApp-ryhmään Portimaon pyöräilijät

Keppijumppa Praia da Rochalla

Keppijumppa tiistaisin klo  10:00

 • Portimão Praia da Rocha: Portaat rantahietikolle Sol-ravintolan kohdalta poliisiaseman vasemmalta puolelta. Poliisiaseman osoite: Avenida Tomás Cabreira, 8500-802 Praia da Rocha. Kartta.
 • Omat kepit mukaan!

Lentopalloa Praia da Rochalla

TAUOLLA! Uutta vetäjää etsitään.

Lentopalloa pelataan perjantaisin klo 12:00 Praia da Rocha rannalla aallonmurtajan lähellä sijaitsevilla lentopallokentillä. Huonolla säällä pelit peruuntuvat.

Kevyttä seniori-palloilua, myös aloittelijat tervetuloa!

Patikointikerho

Ohjatut patikointireissut jatkuvat, seuraa Algarven patikoitsijoiden Facebook-ryhmää tai ota yhteyttä Ilkkaan.
Seuraava patikointi: 
 Lisätietoa Algarven patikoitsijat -Facebook-ryhmän sivuilta.
 

Patikointikerhoon voit ottaa yhteyttä sähköpostilla saarni.ilkka@gmail.com tai puhelimella (+358) 400 722 086 ja (+351) 935 088 267.

Liity myös Algarven patikoitsijat -Facebook-ryhmään.

Patikointikerho Quarteira/ Vilamoura

Patikoinnit tapahtuvat epäsäännöllisin väliajoin 2 -3 kertaa kuukaudessa.  Patikoinnista sovitaan keskiviikkoisin lounailla Marian baarissa (Restaurante Girassol) Quarteirassa.

Yhteyshenkilö Heikki Horstia
Viestintä sähköpostilla heikki.horstia@gmail.com

Petankki ja mölkky

Pelaajat vaihtuvat vuosien varrella -“PETANGIN” pelaaminen jatkuu Praia da Rochan rantahietikolla, rantaravintola Casteloksen länsipuolella.

Petankkia ja mölkkyä pelataan tiistaisin klo 11:00 ja torstaisin klo 11:00 Praia da Rochalla. Vain sade peruuttaa pelit.

Portimão, Praia da Rocha
Portaat rantahietikolle Sol ravintolan kohdalta poliisiaseman vasemmalta puolelta. Poliisiaseman osoite: Avenida Tomás Cabreira, 8500-802 Praia da Rocha. Kartta

Petankki Quarteirassa

Petankkia pelataan sunnuntaisin klo 12 kentällä: 37.0667789214263, -8.096602887231274.

Kirsi Jäspi pitää Whatsapp-ryhmää Petanque.

Tenniskerho

Tennistä pelataan tiistaisin ja perjantaisin klo 10-12 

Koordinaattorina toimii Seppo Herrala.

Paikka on Alvor Praia Tennis Club, joka sijaitsee Pestana Delfim -hotellin vieressä Alvorissa.  Tervetuloa mukaan!

Platsen är Alvor Praia Tennis Club, bredvid Pestana Delfim hotellet i Alvor. Vi spelar på tisdagar och fredagar kl 10-12. Välkommen med!

Kirjallisuuskerho kokoontuu toimistolla ja verkossa

Kirjapiiri kokoontuu Kalevi Kaukosen vetämänä kerran kuussa  perjantaisin kello 14 seuran kirjastossa.

Kevätkauden ensimmäisessä tapaamisessa 12.1. Kalevi Kaukonen esitteli  vuoden 2022 Pulitzer-palkinnon voittajan, argentiinalaisen Herman Diazin teoksen Luotto. Helmikuun tapaamisessa 9.2.  Suvi Rautio kertoi Abraham Verghesen teoksesta Covenant of Water. Maaliskuun 8. päivänä kuultiin Seppo Herralan esittely Benjamin Labatutin teoksesta Maailman kauhea vihreys. Kevään viimeisessä tapaamisessa 5.4.2024 Pasi Halonen esitteli Sirpa Kähkösen teoksen 36 uurnaa.

Kirjallisuuskerho jää kesäksi tauolle – tavataan syksyllä.

Syksyn 2023 kirjauutuudet

Kaikki kirjallisuuden ystävät tulkaa mukaan tutustumaan uutuuksiin ja keskustelemaan!

Valokuvauskerhon uusi tuleminen

Valokuvauskerhossa oli viime vuonna hiljaista. Jotkut ovat kuiskutelleet, että ei näin vähällä luovuta, vaan katsotaan, riittääkö niitä harrastajia.                

Katin ja Maxin ehdotus

2024 valokuvat esille! Kuukausittainen kuvien esittely

Tarkoitus on että valokuvaus ei mene hautaan ainakaan ennen seuran hautajaisia. Toiminta jatkuu siis Feissarissa ja yhteisiä kokoontumisia ja valokuvaustilaisuuksia ei järjestetä ellei sitten joku erikseen kutsu kokousta koolle. Poikkeuksena voisi olla kutsu johonkin valokuvanäyttelyyn ja kahvit siihen päälle, mutta sekin eri kutsusta.

Valokuvauskerhon Feissarisivuille vuoden joka kuukaudelle on yksi (tai kaksi) omaa teemaansa (katso lista alapuolella). Kuukauden teemat julkaistaan liukuvasti aina kuun alussa. Myös seuraavan kuukauden teema voitaisiin julkaista samaan aikaan vaikka niitä ei Feissariin saakaan vielä ruveta lataamaan. Näin kuvaajalle jää hyvin aikaa sulatella teemaa ja valita julkaistavaksi harkittu ja laadukas kuva. Kuvaajan tulee myös olla seuran jäsen. Kuvat mieluiten Algarvesta tai ainakin Portugalista. Touko- syyskuussa voi myös julkaista kuvia Pohjolasta tai missä aikaansa viettääkin Algarven ulkopuolella. Kuvien tulee olla kuvaajan itse ottamia uusia kuvia. Arkistokuvia tulee välttää, koska rohkaisemme aktiiviseen kuvaamiseen. Kuvien jälkikäsittely on suotavaa mutta ei välttämätöntä. Kuvien laatu tulee kuitenkin olla laadukas. Kuvaukseen käy kännykkä tai järjestelmäkamera, mutta tekoälykuvat tai vastaavat tulee jättää pois.

Tarkoitus on saada teema jokaiselle vuoden kuukaudelle. Kuvien lataaminen Feissariin tapahtuu aina ajankohtaisen kuukauden aikana:

Postatkaa kuvanne seuran valokuvauskerhon Facebook-sivuille:  ( https://www.facebook.com/groups/260284358267944/ )

Kuviin tulee lisätä tiedoiksi:

 • kuvausaika
 • kuvauspaikka
 • kuvauskohde
 • kuvan nimi
 • kuvaaja
 • kamera
 • säädinarvot jos on  ( aukko, suljinaika, valkotasapaino, jne.)
 • alkuperäisen kuvan koko (kB x kB)
 • editointi
 • tarina, joka kuvaan liittyy jne.

Niin kuin huomaatte, yksittäiseen kuvaan voi liittyä monia erilaisia tietoja. Kaikkia tietoja toki ei tarvitse mukaan saada eivätkä ne ole julkaisun edellytys. Kuvaajan nimi kumminkin. Joskus voi olla hauska myöhemmin ihastella omaa otostaan ja siihen liittyviä tekijöitä.

Käsityökerho

Kässäkerho kokoontuu tiistaisin klo 16:00 kahvilassa Padaria. Kysykää lisää Sirpa Mäkiseltä puh. +358 407 561 420 tai Kaisa Kiurulta puh. +358 405 526 128.

Marianon neulenurkka

Naisten neulenurkka kokoontuu maanantaisin klo 16 Marianon baarissa.

Naiset, tulkaa mukaan vaikka ei puikot pysyisikään käsissä – opetellaan ja ollaan yhdessä turinoiden.

Kokoontumiset maanantaisin klo 16 alkaen Praia da Rochan Pastelaria do Marianossa = Mikkola. Ed. Columbia, Rua Eng. Francisco Bivar, Praia da Rocha, 8500-809 Portimão. Kartta.

Karaoke

Karaoke kutsuu sunnuntai-iltaisin klo 18:00 laulamaan ja kuuntelemaan, istumaan iltaa ja viihtymään Marianon baariin. 

Praia da Rocha, Pastelaria do Mariano = Mikkola. Osoite:  Ed. Columbia, Rua Eng. Francisco Bivar, Praia da Rocha, 8500-809 Portimão. Kartta.

Toimintatorstai

Toimintatorstai tuo nimensä mukaisesti erilaista toimintaa pimeisiin iltoihin kuten tietokilpailuja suomalaisten suosimaan Marianon baariin.  Voittajille myös palkinnot.

Tervetuloa vanhat ja uudetkin visailijat torstaisin klo 18:00.

Portimão, Praia da Rocha Pastelaria do Mariano, joka suomalaisten keskuudessa tunnetaan Mikkolana, osoite : Ed. Columbia, Rua Eng. Francisco Bivar, Praia da Rocha, 8500-809 Portimão. Kartta.

PORSU - Portimãon suomalaiset

Vapaaehtoinen ryhmä, jonka tarkoituksena on tutustuttaa suomalaisia toisiinsa ja jakaa informaatiota.

Tapaamiset viikottain, normaalisti lauantaisin klo 15 Praia da Rochan ravintoloissa. Paikasta ja ajasta tiedotetaan sähköpostilla, johon kaikki infot lähetetään.

Jos haluat liittyä ryhmään lähetä viesti sähköpostiin: veikko.pyysalo@hotmail.com

Quarteiran keskiviikkokerho

Suomalaiset kokoontuvat keskiviikkoisin klo 13:00 ravintola Girassoliin lounaalle, jossa ruokailun lisäksi on ajankohtaiskatsaus tai jokin muu esitys sekä infoa seuran lähiaikojen toiminnasta.

Restaurante Girassol Av. Infante Sagres Ed. Atlântida 8125-157 Quarteira. Kartta.
• sijaitsee Rua do Nascentella lähellä Dom José –hotellia

Quarteira-Vilamoura alueen naisten keskinäinen verkosto Daamit

Tukiryhmä kokoontuu tarvittaessa kertomaan kuulumisia, informoimaan toisiaan, pitämään huolta toisistaan ja ihan vain seurustelemaan.

Tavoite on kokoontua joka toinen viikko.

Ryhmällä ei ole vakituista kokoontumispaikkaa.

Whatsapp-ryhmän Daamit ylläpitäjä on Liisa Heinäkari.

 

Suomalaiset em Lagos

Kysy lisätietoja Lagosin suomalaisten tapaamisesta:

 • Seija Aarnio,  puh. +358405045905
 • aarnios.lagos@gmail.com

Askarruttako jokin kännykän, tabletin tai läppärin käytössä?

Olen toiminut vertaisopastajana Enter ry:ssä, missä kantavana ajatuksena on, että seniorit auttavat senioreita. Katso netistä www.entersenior.fi niin saat kuvan toiminnasta.Uskoisin, että Portimaon suomalaisyhteisöstä löytyy heitä, joilla on mielessä kysymyksiä liittyen ns. ”älylaitteiden” käyttöön. Uskoakseni löytyy myös heitä, joilla on kyky ja halu auttaa muita. Opastajan ei tarvitse olla ”IT-tuki” tai ”IT-guru”, riittää, että on käyttökokemusta jostakin tai joistakin laitteista ja halu auttaa. Enterin opastuksissakin pohdimme usein yhdessä ratkaisuja käyttöpulmiin.

Tule Algarven Suomi-Seuran toimistolle “ATK-kerhoon” kysymään, opastamaan tai muuten vain keskustelemaan aiheesta. 

Tapaamiset tarvittaessa, maaliskuun loppuun asti. Tervetuloa!

Ari Nässi 

arinassi@gmail.com

Pikalinkit

Yhteydenotot

sähköposti: geral@algarvensuomiseura.fi

puh: (+351) 967 520 976

Osoite

Rua do Quinta do Bispo, Edifício Crisfer, Loja 2 R/C, 8500-729 Portimão. Sisäänkäynti kadun Avenida 25 Abril puolelta.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.