Aiemmat tapahtumat

Kauneimmat joululaulut 13.12.2019

Portimãon Amparon kirkkoon kokoontui yli 100 suomalaista  laulamaan kauneimmat joululaulut ja osallistumaan jumalanpalvelukseen.

Kanttori Mikko Kalliomaa säesti joululaulut, pappi Juha Sarkkinen piti jumalanpalveluksen.

Joulukahvit 13.12.2019

Seuran jäsenille oli tarjolla maistuvat joulukahvit pullineen ja pipareineen toimistolla kirkkotilaisuuden jälkeen.

Itsenäisyysjuhla 6.12.2019

Algarven Suomi-Seura juhli itsenäisyyspäivää upeassa Penina-hotellissa Portimãossa 85 vieraan iloisessa joukossa

Iloisia juhlavieraita

• Suurlähettiläs Tarja Laitiainen
  • Kunniakonsuli Gisélia Farias
  • Algarven Suomi-Seurasta Marjo Saarni

João Cunhan viulu valloitti

Mahtava juhlakakku

Anu Patrakan kirjailijavierailu 3.12.2019

Portugalissa asuva Anu Patrakka kertoi kolmannen rikosetsivä Rui Santosin tähdittämän kirjan, Syyllisyyden rannan, syntyvaiheista ja kirjoittamisprosessista.

Yleiskokous ja kuukausilounas 21.11.2019

Paikka: Jupiter Algarve Hotel, Praia da Rocha. Yleiskokoukseen osallistui 106 seuran jäsentä. Yleiskokouksen ja lounaan jälkeen oli vielä Danske Bankin ja Belavista Projectin esitykset. Esittelijät: Danske Bankilta Mikko-Pekka Aaltonen ja Belavistalta Kati Kullberg joukkoineen.

Kastanjaretki Monchiqueen 11.11.2019

Retken ensimmäinen pysähdyspaikka oli Fóia, Algarven korkein kohta (902 m), joka oli sumun vallassa. Poikkesimme tutustumaan myös pieneen medronhotehtaaseen, jossa lounaspaikkamme omistaja Geraldino kertoi meille medronhon valmistuksesta. Lounaalla tunnelmallisessa maalaisravintolassa saimme maistaa kastanjaa eri muodoissa. Osallistujia retkellä oli 38.

Retki Guadiana-joelle 28.10.2019

Lokakuun viimeisellä viikolla pääsimme risteilylle Portugalin ja Espanjan väliselle rajajoelle Guadianalle. Yksi retkibussi lähti Lagosista ottaen matkustajia matkan varrelta ja toinen bussi lähti Quarteirasta, yhteensä meitä oli 68 osallistujaa. Ajoimme Alcoutim’in kylään, jossa teimme lyhyen tutustumisen kylän nähtävyyksiin paikallisen oppaan johdolla. Kyläkierroksen jälkeen matka jatkui Guadiana-jokea pitkin risteillen. Puolessa välissä matkaa pysähdyimme Foz de Odeleiten kylään maalaisravintolaan maittavalle grillilounaalle. Herkuttelun ja ruoansulatusohjelman jälkeen matka jatkui kohti risteilyn päätesatamaa, Vila Real de Santo Antóniota, jossa retkibussimme olivatkin meitä odottamassa.

Lokakuun kuukausilounas Vilamourassa 25.10.2019

Paikka: Hotel Vila Galé Ampalius, Vilamoura. Ennen lounasta Safe Communities Portugal -yhdistyksen puheenjohtaja David Thomas kertoi meille yhdistyksen toiminnasta: väestönsuojelusta ja rikosten ehkäisystä. Mukana oli  40 osallistujaa.

Sagresin ja Lagosin retki 7.3.2019

Retkellä maailmanloppuun ja takaisin oli 21 osallistujaa tuulesta ja epävakaasta säästä huolimatta. Kävimme tutustumassa mm. Sagresin linnoitukseen sekä São Vincenten niemenkärjessä olevassa majakassa, maittavan lounaan jälkeen piipahdimme vielä Lagosin kaupungissa

Sagresin linnoituksesta São Vincenten majakkaan

Itsenäisyysjuhla 6.12.2018

Itsenäisyyspäivän viettoon Vilamouran Hotel Hiltonin juhlavissa tiloissa osallistui 85 seuran jäsentä.

Kirkkokonsertti 30.11.2018

Aurinkorannikon kuoro toi jouluisen tervehdyksen konsertillaan Algarven suomalaisille. Perinteiset kauneimmat joululaulut kaikuivat Portimãon Amparon kirkossa ennen jumalanpalvelusta.